Morzsák

Oldal címe

FSL teszt

Címlapos tartalom

Kutatócsoportunk mágneses rezonancia képanalízissel foglalkozik az FSL programcsomag segítségével. Tekintettel arra, hogy a felvételek analízisének jelentős része voxelenként, egymástól függetlenül történik az eljárások jól parallelizálhatók. Az Oxfordi Egyetem FMRIB csoportja által fejlesztett FSL softvercsomag grid engine detektálása esetén a számításokat automatikusan parallelizálva indítja el.

Jelen pilot project célja az, hogy megvizsgáljuk, hogy az MTA Cloud alkalmas-e a fenti programcsomag és analízisek futtatására.

Ahogy azt Kacsuk Péterrel történt megbeszélésünkön megegyeztünk kezdetben ezt egy 10 CPU-s hozzáféréssel egy hónap alatt tesztelnénk. Siker esetén esetleg több processzort, a későbbiekben pedig akár GPU-t is igénybe szeretnénk venni.

Bár nem akadémiai kutatóközpont vagyunk, a javasolt pilot teszt több izgalmas project előtt nyitná meg az utat. Reméljük, hogy a tesztfázis futtatásának akadálya nem lesz.

Az FSL programmal kapcsolatos információk a következő linkeken érhetők el:

https://fsl.fmrib.ox.ac.uk/fsl/fslwiki/

https://fsl.fmrib.ox.ac.uk/fsl/fslwiki/FslInstallation

https://fsl.fmrib.ox.ac.uk/fsl/fslwiki/FslSge

Publikációk

1 - 1 | 1
Megjelenés éve
2018

Az orvosi képalkotás klasszikus és új informatikai megoldásai

Szerzők
Juhász, Zoltán; Katona, Melinda; Bodnár, Péter; Tóth, Eszter; Bozsik, Bence; Bencsik, Krisztina; Nyúl, László; Vécsei, László; Kincses, Zsigmond Tamás
Kapcsolódó projekt
Tovább