Morzsák

Oldal címe

Az ELKH Cloud a hazai TOP50 Kiváló Kutatási Infrastruktúra között

Címlapos tartalom

A SZTAKI és a Wigner FK által közösen fejlesztett ELKH Cloud tudományos célú felhőszolgáltatása bekerült az NKFIH "TOP50" Kutatási Infrastruktúra kiírásának nyertesei közé. A hivatalos angol nyelvű kiadvány ide kattintva érhető el.

Az ünnepélyes díjátadót december 16-án tartották a Pécsi Tudományegyetemen. A rendezvényen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is beszédet mondott a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Bizottság (NKIB) Kiváló Kutatási Infrastruktúra elismerő címek átadása előtt, ebben kitért az elmúlt évek eredményeire és a kutató-fejlesztő helyek munkatársi számának emelkedésére. Ezt követően díjazták az Magyarország „TOP 50” kiváló kutatási infrastruktúráját, köztük az ELKH Cloudot.

NKFIH oklevél

Az ELKH Cloud által olyan kutatóműhelyek is hozzáférhetnek a legkorszerűbb informatikai platformokhoz, amelyek nem tudják vállalni a saját rendszer beszerzésével, kialakításával és üzemeltetésével járó terheket. Az alkalmazott virtualizációs technológiáknak és a skálázhatóságnak köszönhetően a felhő képes kiszolgálni az eltérő és folyamatosan változó felhasználói igényeket is, jelentős költségmegtakarítást eredményezve.

Az elismerő oklevelet Lovas Róbert, az ELKH Cloud projekigazgatójaként vette át az intézmények képviseletében az ITM miniszterétől.

TOP50 Kiváló Kutatási Infrastruktúra