Morzsák

Oldal címe

Hírek

Címlapos tartalom

Jövőt szolgáló kutatásokért lép partnerségre a HUN-REN és a Széchenyi István Egyetem

A független kutatóhálózat irányításáért és működtetéséért felelős HUN-REN Központ, illetve annak Energiatudományi Kutatóközpontja, Természettudományi Kutatóközpontja, valamint Földfizikai és...
Partner projekt
Tovább

Kvantuminformatika és felhő technológiák a 2024-es Networkshop kiemelt témái között

Az idei Networkshop konferencián a Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Kutatólaboratórium kutatói a HUN-REN Cloud eredményeiről és jövőképéről számoltak be.
Konferencia
Tovább

Először választottak hazai igazgatótanácsi tagot Európa kulcsfontosságú digitális kutatási infrastruktúrájának élére

Lovas Róbert, a HUN-REN SZTAKI igazgatóhelyettese és az Óbudai Egyetem docense januártól kezdhette meg 2 éves megbízatását az EGI igazgatótanácsában.
Eredmény
Tovább

Február végéig lehet pályázni a SLICES Nyílt Felhívására

Újabb beadási határidőt hirdettek a SLICES-SC projekt 2. Nyílt Felhívásához. A pályázatokat mostantól 2024. február 29-ig fogadják, az eredményeket pedig március végén teszik közzé.
Felhívás
Tovább

Tájékoztatás karbantartásáról

2023. december 09. 8:00 és december 11. 8:00 között a HUN-REN Cloud weboldalának elérésében és a szolgáltatás SZTAKI adatközpontbeli ágának bejelentkezésében akadozások fordulhatnak elő.
Karbantartás
Tovább

SZTAKI kollégák a SLICES-SC Summer School oktatói között

Nyár elején a finnországi Ouluban került megrendezésre második SLICES-RI Summer School. A SZTAKI munkatársai az ELKH Cloudon elérhető referencia architektúrákat ismertették a jelenlévőkkel.
Eredmény
Szakmai rendezvény
Tovább

Tájékoztatás az ELKH Cloud SZTAKI adatközpontbeli ágának karbantartásáról

Frissítés miatt a szolgáltatásban 2023. június 26. 8:00 és július 3. 8:00 között akadozásra lehet számítani. Javasoljuk, hogy ezt megelőzően állítsák le a virtuális gépeiket.
Karbantartás
Tovább

SZTAKI-s szakértő erősítette a nemzetközi Gaia-X Hackathon ezüstérmes csapatát

Az eseményen a versengő csapatoknak valós, teljes használati esetet lefedő forgatókönyveken kellett dolgozniuk, amelyek alkalmazzák a Gaia-X nyílt forráskódú szoftvert és a Trust Framework-öt.
Eredmény
Tovább

Elosztott mély gépi tanulás Horovod segítségével a nemzetközi kutatóközösségek számára

Póra Krisztián, a SZTAKI munkatársa az EGI felkérésére adott elő a Horovod elosztott mély gépi tanulást támogató keretrendszerről, valamint a SZTAKI erre épülő szolgáltatásairól.
Szakmai rendezvény
Tovább