Morzsák

Oldal címe

Tájékoztatás az ELKH Cloud SZTAKI adatközpontbeli ágának karbantartásáról

Címlapos tartalom

Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy az ELKH Cloud SZTAKI adatközpontbeli ágát frissíteni fogjuk, ezért a szolgáltatásban 2023. június 26. 8:00 és július 3. 8:00 között akadozásra lehet számítani.

A frissítés ideje várhatóan nem fog kiterjedni a teljes időszakra, de a szolgáltatás elérhetősége nem garantált. Amennyiben korábban befejezzük a frissítést, arról az érintett felhasználókat e-mailben értesítjük.

A frissítés tervezett menete a következő:

  • 2023. június 26-án 8:00-tól a Ceph tároló frissítése (ez várhatóan pár óra alatt megtörténik).
  • A Ceph tároló frissítése után az OpenStack frissítése következik, amely magába foglalja az OpenStack környezetet, a virtuális gépeket kiszolgáló szerverek operációs rendszerét, valamint a hosztokon futó GPU drivereket.
    (A hoszt GPU driverek frissítése után a virtuális gépek drivereit is célszerű frissíteni, hogy a GPU-kat probléma nélkül használni tudják, ennek a menetéről szintén a későbbiekben tájékoztatjuk az érintett felhasználókat.)

A frissítés során a szolgáltatás elérhetősége akadozni fog, a virtuális gépek leállnak. A váratlan leállás elkerülése érdekében javasoljuk, hogy 2023. június 26. előtt állítsák le a virtuális gépeiket (amennyiben ez nem történik meg mi fogjuk őket leállítani a megfelelő időben). A leállított virtuális gépeket nem fogjuk újraindítani, azokról a felhasználóknak kell gondoskodniuk. A frissítés befejezését jelezni fogjuk, kérjük a leállított virtuális gépeket csak a jelzés után indítsák el a problémák elkerülése érdekében.

Fontos: A tárolók frissítése kritikus feladat, amelynek során a tárolt adatok integritása nem garantált. Kérjük, hogy a frissítés előtt mentsék le a fontos adatokat! Esetleges adatvesztés esetén nem tudjuk garantálni a visszaállítást.

Kérdés esetén kollégáink az info@science-cloud.hu címen állnak rendelkezésükre.

A frissítés fontos a szolgáltatás minőségének fenntartása érdekében. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!