Morzsák

Oldal címe

SLICES-SC Nyílt Felhívás nagy méretű IT infrastruktúrák ingyenes használatára

Címlapos tartalom

SLICES-SC címfej rajta szlogen és QR kód a projekt weblapjára.A Pannon Egyetem a SLICES-SC projekt keretében lehetőséget kapott a belgiumi imec iLab.t testbed keretén belül üzemeltetett GPULab infrastruktúra használatára. A GPULab több GPU klasztert üzemeltet, különböző típusú NVIDIA RTX, Quadro és Tesla kártyákkal. A legtöbb klaszter 1 és 2 GPU kártyát tartalmazó node-okból áll, azonban van egy-egy 16 GPU-t tartalmazó NVIDIA DGX-2 és HGX-2 számítási szerverük is. A rendszer Docker alapú konténer rendszerrel működik és parancs soros vagy web interfészen keresztül küldhetők be és monitorozhatók a végrehajtandó feladatok. A Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszékhez tartozó csoport tagjai munkájuk során multi-GPU algoritmusokat fejlesztenek számításigényes EEG adatfeldolgozási problémák felgyorsítása céljából. Ehhez a munkához szükségük volt olyan, több GPU-t tartalmazó rendszerre, amelyben a GPU kártyák nagysebességű NVLink kapcsolattal vannak összekötve és a szálak MPI helyett CUDA kernelből indítható aszinkron távoli memória műveletek segítségével tudnak kommunikálni, így lehetővé téve akár többmillió szálat futtató programok hatékony végrehajtását.

A SLICES-SC projekt 2. Nyílt Felhívása élvonalbeli kutatási infrastruktúrákhoz biztosít ingyenes hozzáférést kutatók számára Európa-szerte. A hozzáférés lehet fizikai vagy távoli, és a projekt teljeskörű támogatást biztosít a felhasználók számára, ezért minden érdeklődőt bátorítunk a jelentkezésre!

A pályázati felhívás folyamatos, 3 beadási határidővel, így nem kell az első dátumhoz igazodni.

A felhívással kapcsolatos további információkért kérjük, tekintsék meg a mellékelt tájékoztatót, vagy látogassanak el a projekt weboldalára!

Dokumentum
PDF document
158.85 KB