Morzsák

Oldal címe

Elosztott mély gépi tanulás Horovod segítségével a nemzetközi kutatóközösségek számára

Címlapos tartalom

Póra Krisztián, a SZTAKI munkatársa az EGI felkérésére adott elő a Horovod elosztott mély gépi tanulást támogató keretrendszerről, valamint a SZTAKI erre épülő szolgáltatásairól. Az EGI egy olyan nemzetközi szövetség, amely kutatási és innovációs célokra nyújt fejlett informatikai és adatelemzési szolgáltatásokat.

Az ELKH Cloudon már elérhető a Horovod referencia architektúra, az EOSC marketplace-en pedig igénybe lehet venni a Distributed Deep Learning by Horovod szolgáltatást.

Az előadás során szó esett az elosztott mély gépi tanulás elméleti alapjairól (mit, miért, hogyan), a Horovod keretrendszerről, az ELKH Cloudról, a Horovod referencia architektúráról, a referencia architektúrán végrehajtott teljesítménymérésekről, és végül az EOSC szolgáltatásról. Az EOSC, azaz a Európai Nyílt Tudományos Felhő célja egy olyan FAIR alapokon nyugvó multidiszciplináris környezet kifejlesztése, ahol a kutatók adatokat, eszközöket és szolgáltatásokat publikálhatnak, találhatnak meg és hasznosíthatnak újra, támogatva ezzel a tudományos munkát.

A bemutatott eredmények célja hogy megkönnyítse a kutatók számára a felhő erőforrások gyors és hatékony felhasználását azáltal, hogy a feladatra célzottan épített, alaposan tesztelt digitális kutatási környezetet nyújtanak.

Az webinárium egy előadásból és egy demonstrációs részből áll, célközönsége az infrastruktúra szolgáltatók és az (elosztott) mély gépi tanulás (potenciális) kutatói/felhasználói.

Az előadás visszanézhető az EGI youtube csatornáján.

Póra Krisztián arcképe kék hattér előtt