Morzsák

Oldal címe

Kvantumszámítási erőforrások elérése az ELKH Cloud felhasználói számára

Címlapos tartalom

ELKH Cloud banner

Meghívó

Az ELKH Továbbképző Központ és az ELKH Cloud projekt tisztelettel meghívja Önt az Kvantumszámítási erőforrások elérése az ELKH Cloud felhasználói számára on-line rendezésű tájékoztató rendezvényre.

Az esemény célja:

A közelmúltban elérhetővé vált a ’Quantum’ referencia architektúra az ELKH Cloud szolgáltatásai között. Az esemény ehhez kapcsolódóan rövid áttekintést ad a kvantuminformatika jelenlegi helyzetéről nemzetközi és hazai viszonylatban, az elérhető kvantumszámítási erőforrásokról, a jellemzően használt fejlesztőkörnyezetekről, illetve egyéb tudományterület-specifikus alkalmazási lehetőségekről. Az esemény második felében ismertetjük a ’Quantum’ referencia architektúrát: felépítését, telepítési lehetőségeit, illetve példa alkalmazások futtatását, helyi és felhő-alapú szimulátorok segítségével, valamint távoli kvantuminformatikai erőforrásokon.

Az ELKH Cloud rendezvénye ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráltak e-mailben fogják megkapni az online rendezvény belépési címét a rendezvény előtti napon.

Kérdéseiket a rendezvenyszervezes@science-cloud.hu e-mail címen tehetik fel munkatársainknak.

Program
Időpont
09:00 – 09:30

Rövid bevezetés a kvantuminformatikába

Presenters
Kozlovszky Miklós (SZTAKI, ÓE)
Időpont
09:30 – 10:20

Kvantumszámítási erőforrások áttekintése

Presenters
Farkas Zoltán (SZTAKI)
Időpont
10:20 – 10:30

Kávészünet

Időpont
10:30 – 11:30

A ‘Quantum’ referencia architektúra bemutatása

Presenters
Farkas Zoltán (SZTAKI)
Időpont
11:30 – 11:40

Kérdések és válaszok