Morzsák

Oldal címe

Csatlakozás az ELKH Cloudhoz

Címlapos tartalom

Az ELKH Cloud erőforrásainak kezeléséhez (pl. virtuális gépek létrehozása, elindítása és leállítása) EduID alapú azonosítás szükséges. Az ELKH Cloud-ban futtatott projektek szolgáltatásainak igénybevételéhez azonban már nem feltétlenül van szükség EduID-s bejelentkezésre (ezzel kapcsolatban az adott projekt gazdája tud bővebb felvilágosítással szolgálni).

Amennyiben már rendelkezik EduID azonosítóval, a baloldali "EduID|Belépés" gombra kattintva máris bejelentkezhet:

  • válassza ki saját intézményét (azonosító szervezetként) a legördíthető listából
  • ha saját intézménye nem szerepel a fenti listában, akkor - amennyiben felhasználója - az MTA Akadémiai Adattárat (AAT) is választhatja ennél a lépésnél
  • ezután a böngészőjében a saját intézményében (vagy az AAT-nél) megszokott bejelentkezési oldalnak kell megjelennie
  • sikeres bejelentkezés után engedélyezheti, vagy elutasíthatja nevének, e-mail címének és azonosítójának továbbítását az ELKH Cloud felé
  • bejelentkezve már megnyitható az új projekt igénylése oldal

Ha még nem rendelkezik eduID.hu azonosítóval...

Ha még nem rendelkezik eduID azonosítóval, vagy nem tudja, hogy intézménye csatlakozott-e már az EduID föderációhoz, akkor ezt itt ellenőrizheti:http://www.eduid.hu/hu/resztvevok

Ha intézménye még nem csatlakozott az EduID föderációhoz, ezt saját intézményének IT részleg vezetőjénél kezdeményezheti. Bármilyen más bejelentkezési probléma esetén, vagy ha ideiglenes hozzáférést szeretne igényelni, kérjük írjon a info@science-cloud.hu e-mail címre.

Ha a projekt véget ért...

Ha sikeresen csatlakozott és használta az ELKH Cloud erőforrásait és ennek alapján cikket ír, kérjük, hogy cikkében a következő magyar, vagy angol nyelvű köszönetnyilvánítást helyezze el:


Köszönetnyilvánítás

A .............. projekt nevében köszönetet mondunk az ELKH Cloud (https://science-cloud.hu/) használatáért, ami nagyban hozzájárult a publikált eredmények eléréséhez.


Acknowledgement

On behalf of Project ............... we thank for the usage of ELKH Cloud (https://science-cloud.hu/) that significantly helped us achieving the results published in this paper.


Amennyiben a cikk megjelenik, kérjük, hogy jutassa el számunkra a cikket és hivatkozási paramétereit, hogy az ELKH Cloud weblapra is kitehessük. Ez növeli az Önök munkájának láthatóságát és impaktját, másrészt mutatja az ELKH Cloud használhatóságát.