Morzsák

Oldal címe

TensorFlow, Keras, Jupyter Notebook Stack

Címlapos tartalom

A TensorFlow egy nyílt forráskódú platform gépi tanuláshoz. Átfogó, rugalmas eszközeinek, könyvtárainak és közösségi erőforrásainak ökoszisztémája lehetővé teszi a kutatók számára, hogy az ML-ben a legmodernebbek legyenek, és a fejlesztők könnyen fejlesszenek és futtassanak ML-alapú alkalmazásokat. A TensorFlow-t a Google Brain csapata fejlesztette ki a Google belső használatához. 2015. november 9-én adták ki az Apache licensz 2.0 alatt. További információkért látogasson el a hivatalos TensorFlow oldalra. (https://tensorflow.org/)

Keras egy magas szintű neurális hálózatok API, amelyet Pythonban írtak és képes TensorFlow, CNTK vagy Theano felett futni. Kifejlesztették a gyors kísérletezés lehetőségét. A jó kutatás elvégzésének kulcsa az, hogy az ötletből a megoldásig a lehető legkisebb késleltetéssel tudjunk menni. A Keras számos általánosan használt neurális hálózatépítő blokk, például rétegek, célok, aktiválási funkciók, optimalizálók és számos olyan eszközt tartalmaz, amely megkönnyíti a kép- és szövegadatok kezelését. A standard neurális hálózatokon kívül a Keras támogatja a konvolúciós és ismétlődő neurális hálózatokat is. Támogatja a többi segéd réteget, például a lemorzsolódást, a kötegelt normalizálást és az összevonást. További információ a Keras hivatalos lapján található. (https://keras.io/)

A teljes gépi tanulási környezet a következő összetevőkből áll: Jupyter Notebook (https://jupyter.org/), Keras (2.2.4 verzió) és TensorFlow (1.13.1 verzió).

Ez a bemutató egy olyan virtuális gépnek a kiépítését mutatja be az Occopus orkesztrációs eszköz használatával, amely integrálva van a TensorFlow, Keras és Jupyter Notebook rendszerekkel.