Morzsák

Oldal címe

TensorFlow, Keras, Jupyter Notebook GPU Stack

Címlapos tartalom

A TensorFlow egy nyílt forráskódú platform gépi tanuláshoz. Átfogó, rugalmas eszközeinek, könyvtárainak és közösségi erőforrásainak ökoszisztémája lehetővé teszi a kutatók számára, hogy az ML-ben a legmodernebbek legyenek, és a fejlesztők könnyen fejlesszenek és futtassanak ML-alapú alkalmazásokat. A TensorFlow-t a Google Brain csapata fejlesztette ki a Google belső használatához. 2015. november 9-én adták ki az Apache licensz 2.0 alatt. További információkért látogasson el a hivatalos TensorFlow oldalra.

Keras egy magas szintű neurális hálózatok API, amelyet Pythonban írtak és képes TensorFlow, CNTK vagy Theano felett futni. Kifejlesztették a gyors kísérletezés lehetőségét. A jó kutatás elvégzésének kulcsa az, hogy az ötletből a megoldásig a lehető legkisebb késleltetéssel tudjunk menni. A Keras számos általánosan használt neurális hálózatépítő blokk, például rétegek, célok, aktiválási funkciók, optimalizálók és számos olyan eszközt tartalmaz, amely megkönnyíti a kép- és szövegadatok kezelését. A standard neurális hálózatokon kívül a Keras támogatja a konvolúciós és ismétlődő neurális hálózatokat is. Támogatja a többi segéd réteget, például a lemorzsolódást, a kötegelt normalizálást és az összevonást. További információ a Keras hivatalos lapján található.

A teljes gépi tanulási környezet a következő komponensekből áll: Jupyter Notebook, Keras, TensorFlow egy GPU kártya teljesítményét felhasználva.

Fontos: Ha szeretné használni ezt a bemutatót, a virtuális gépnek rendelkeznie kell egy hozzácsatolt NVIDIA GPU kártyával. Ha módosítani szeretné a CUDA illesztőprogramot, nyugodtan személyre szabhatja az install-cuda.sh szkriptet a nodes/cloud_init_jupyter_server_gpu.yaml fájlban.