Morzsák

Oldal címe

Apache Spark klaszter Python stack-el

Címlapos tartalom

Ez a bemutató áttekintés ad arról, hogy hogyan lehet létrehozni egy skálázható Apache Spark infrastruktúrát az Occopus eszköz segítségével. Az Apache Spark egy gyors és általános célú klaszter keretrendszer. Magas szintű API-kat biztosít Java, Scala, Python és R programnyelvekhez. Továbbá számos magas szintű eszközt támogat, többet között a Spark SQL-t a strukturált adatfeldolgozáshoz, MLlib-et a gépi tanuláshoz, GraphX-et a gráf feldolgozáshoz, és Spark Streaming-et a nagy mennyiségű adatok valós idejű feldolgozásához. További információkért látogasson el az Apache Spark hivatalos weboldalára.

Az Apache Spark klaszter a HDFS-el (Hadoop Distributed File System) együtt a Big Data és a a gépi tanulási alkalmazások egyik legfontosabb eszköze, amely lehetővé teszi a nagy adatállományok párhuzamos feldolgozását több virtuális gépen, amelyek a Spark Workerek. Azonban, egy Spark klaszter létrehozása a HDFS-el a felhőben nem egyszerű, a felhő rendszerek és az Apache Spark architektúrájának mély ismeretét igényli. Azért, hogy a kutatókat megóvjuk ettől a munkától, létrehoztuk és közzétettük azokat a szükséges infrastruktúra leírókat, amelyek segítségével az Occopus automatikusan építi a Spark klasztert, a felhasználó által megadott Workerek számával. A Spark egy "MLlib" nevű speciális könyvtárat biztosít a gépi tanulási alkalmazások támogatására. Hasonlóképpen, az R-orientált Spark környezethez, kifejlesztettük az infrastruktúra-leírókat a gépi tanulási környezet létrehozásához a felhőben. Itt, a programozási nyelv a Python és a felhasználói programozási környezet a Jupyter Notebook. A teljes gépi tanulási környezet a következő összetevőkből áll: Jupyter, Python, Spark és HDFS. Ezt a gépi tanulási környezetet az Occopus automatikusan építi ki és a Spark Workerek számát a felhasználó határozhatja meg.

Ez a bemutató egy teljes Apache Spark infratstruktúrát hoz létre, amely integrálva van a HDFS, a Python és a Jupyter Notebook-al. Tartalmaz egy Spark Master csomópontot és Spark Worker csomópontokat, amelyek számát felfelé vagy lefelé lehet skálázni. Apache Spark keretrendszer többféle tárolási megoldást is támogat (HDFS, Kafka, Flume, Kinesis, HBase, Cassandra, MySQL, MongoDB, PostgreSQL, stb.). Az alábbi referencia architektúra a HDFS tárolási rendszert integrálja a Sparkhoz. Lehetőség van Kafka integrációra is, melyet a felhasználó elkészíthet magának a Kafka klaszter leírás alapján vagy támogatásért kérjen segítséget a kommunikációs csatornák egyikén.